23 november 2018
19:00

HC Örnen

Referat: Guldsmedshytte SK - HC Örnen

Den negativa trenden fortsätter tyvärr för HC Örnen då det återigen blev förlust i fredagens match. Denna gång var det Guldsmedshyttan som var snäppet vassare och effektivare i avsluten och kunde således vinna drabbningen med 5-1 till slut.

HC Örnen kommer till matchstart med en något desarmerad trupp på grund av sjukdomar och jobb. Trots detta kommer man ut och spelar en fartfylld hockey och skapar många lägen initialt. Med lite mer effektivitet och en aning tur så hade man kunnat fått med sig ett eller två mål i bagaget i den första perioden. Istället är det Guldsmedshyttan som tar till vara på sina chanser på ett bättre sätt och kan också gå till periodvila med en 2-0 ledning efter den första perioden. HC Örnen faller även här tillbaka i gamla synder med slarv, pucktapp på farliga ställen och att man släpper in lite väl enkla mål.

HC Örnen kan dock rycka upp sig en aning i den andra perioden och känslan är att man är väl värda att få in två eller tre puckar bakom Guldsmedshyttans burvaktare. Istället är det Guldsmedshyttan som utökar sin ledning till 3-0 efter halva mittenakten. HC Örnen kan dock med minuten kvar att spela av den andra perioden skapa lite spänning inför den tredje perioden då Emil Gunnarsson trycker in 3-1 och skapar således lite känning på Guldsmedshyttans ledning.

Den tredje perioden blir tyvärr, för HC Örnens del, Guldsmedshyttans period då de gör både 4-1 och 5-1 redan efter sju spelade minuter. Efter detta blir det av naturliga orsaker lite hängande huvuden och kvartstående tiden av perioden spelas av utan några fler målskyttar i protokollet.

Tränare Oskar Trulsson ger sin syn på vad som tyvärr leder till förlust:
"Vi gör det bra många gånger men vi slarvar tyvärr i utgången från egen zon samt i markeringsspelet och mot ett lag som Hyttan så blir vi hårt straffade."

Trulsson ser dock optimistiskt på kommande uppdrag och ser fram emot fredagens match hemma mot Hällefors.
"Vi kommer under träningsveckan fokusera på gruppen och göra en del övningar för att få ihop laget på ett ännu bättre sätt. Hällefors kommer att få sig en åktur på fredag, det är jag övertygad om!"

Med dessa avslutande ord gör ni nog rätt i att ta er till Trängens IP på fredag då HC Örnen tar emot Hällefors då det med stor sannolikhet kommer att bli en rafflande och spännande drabbning.